Dit is een Startup
Schrijver aanvragen
Schrijvers-
activiteiten
Bij Schrijver op je Scherm kunt u een digitaal bezoek van een schrijver of illustrator boeken. Hier vindt u de mogelijkheden.
Live op je scherm
Nodig een schrijver uit voor een live gesprek van 30 minuten via een online vergadertool. Ontmoetingen tussen schrijvers en lezers brengen boeken tot  leven en geven lezers de kans al hun vragen te stellen. Als een ontmoeting met een schrijver in het echt niet mogelijk is, is een live en interactief digitaal bezoek een goed alternatief. Via het scherm komt de schrijver dichtbij zijn lezers, zodat het net een echt persoonlijk bezoek is. Schrijvers en illustratoren kunnen zelfs  een speciaal inkijkje in hun levens geven: vanuit werkkamers en ateliers! Tijdens een interactief bezoek is er ruimte voor dringende vragen: hoe bedenkt de schrijver die mooie verhalen nu eigenlijk? Samen met de schrijver kan een verhaal of gedicht bedacht worden, de schrijver leest een stuk voor, of een illustrator geeft tekenles? In overleg is er van alles mogelijk!

Neemt u van tevoren contact op met de schrijver om af te stemmen  wat de insteek is van het bezoek. Een goede voorbereiding - ook van de leerlingen - is van groot belang voor een geslaagd onlinebezoek. Tips vindt u bij inspiratie.

Praktische/technische informatie over een live online bezoek vindt u bij 'hoe het werkt'.
Normaal kom ik bij leerlingen uit het hele land in de klas, maar nu komen ze eens bij mij op bezoek!
— Martine Letterie
Een persoonlijke video
Kiest u voor een persoonlijke video, dan wordt deze door de schrijver speciaal voor u opgenomen. Want soms lukt het niet om iedereen op een afgesproken moment bij elkaar te krijgen of wilt u vrij zijn bij het inplannen van uw programma. Een persoonlijke video betekent dat een schrijver een filmpje maakt dat is toegesneden op uw groep/klas/school of programma. De schrijver gaat dus aan de slag met uw input. Van tevoren stemt u  met de schrijver af wat de insteek van de video wordt: het vertellen over een bepaald boek, over het schrijfproces en het beantwoorden van vooraf ingezonden vragen van leerlingen bijvoorbeeld. Ook kan de schrijver het filmpje op verzoek afsluiten met een speciale opdracht waarleerlingen zelf mee aan de slag kunnen. Tal van mogelijkheden vindt u bij inspiratie.

Praktische en technische informatie over een persoonlijke video vindt u bij 'hoe het werkt'.
Enthousiast? Ook een schrijver op jouw scherm uitnodigen?
Schrijver aanvragen