Dit is een Startup
Schrijver aanvragen
Hoe het werkt
Overweegt u een schrijver of illustrator te boeken voor een online bezoek? Onze bemiddelaars zijn experts in de (jeugd)literatuur en denken mee over de keuze. Een online bezoek vraagt van de organisator en schrijver enige praktische voorbereiding. We helpen u hier natuurlijk graag bij.
Op je scherm
Een digitaal bezoek vraagt van de organisatie en schrijver enige praktische voorbereiding. We helpen u hier natuurlijk graag bij!

Live online bezoek
Er zijn tal van goede online vergadertools. Maakt u met uw leerlingen al gebruik van een videotool dan raden wij aan dat de auteur - indien mogelijk - daarbij aansluit. Dat is prettig voor uzelf en uw leerlingen, omdat iedereen weet hoe het werkt. Wij vragen dan van u om de schrijver te helpen om zich bij uw tool aan te sluiten.  

Heeft u geen vergadertool dan vinden de bezoeken plaats via de door De Schrijverscentrale gehanteerde app GoToMeeting. Deze tool is eenvoudig en gratis op uw computer, telefoon of tablet te installeren en is handzaam en veilig in gebruik. De handleiding vindt u op de inspiratiepagina.

De Schrijverscentrale  kan op verzoek een meeting aanmaken en stuurt enkele dagen voorafgaand aan het bezoek de link van de meeting naar de auteur en organisator. De organisator verstuurt de link naar zijn leerlingen/publiek.Op het afgesproken moment wordt de meeting gestart door De Schrijverscentrale.

Persoonlijke video
Als u een persoonlijke video boekt van een schrijver zal deze via YouTube aangeboden worden. De schrijver of De Schrijverscentrale plaatst de video op het eigen YouTube kanaal. De video wordt op unlisted gezet. Dit betekent dat de video niet openbaar gevonden kan worden. Alleen met een speciale link komt u bij de video. De link wordt naar de organisator gestuurd. Na 5 werkdagen wordt de video verwijderd.

Voorleesabonnement
Als u een voorleesabonnement afneemt ontvangt u wekelijks vijf voorleesvideo’s van verschillende auteurs. De video’s staan unlisted op het YouTube kanaal van de Schrijverscentrale. Deze video’s zijn neutraal (zonder logo). Iedere werkdag zet de organisatie één voorleesvideo online middels een link op haar website. Iedere maandagochtend 10:00 worden de video’s weer verwijderd. Daarna ontvangt u - indien u een abonnement heeft voor meerdere weken - de links naar de voorleesvideo's van de volgende week.  


Digitaal boekenaanbod
Uit onderzoek Dichter bij de schrijver, dichter bij lezen (2018) blijkt dat het ontvangen van een schrijver in de klas of bibliotheek een enorm positieve impact heeft op de leesmotivatie van leerlingen. Op de pagina inspiratie vindt u handige links naar digitaal boekenaanbod en leesfragmenten.
Kosten
Naast de reguliere subsidie op een schrijversbezoek rekent De Schrijverscentrale namens de Koninklijke Bibliotheek en het Nederlands Letterenfonds tot 31 december 2020 een speciale introductiekorting voor online bezoeken via Schrijver op je scherm.

Kosten live digitaal bezoek  (max. 30 minuten) :
Schooltarieven digitaal (inclusief subsidie en introductiekorting):
Bij 1 groep: € 135 totale kosten
Bij 2 groepen (aansluitend of met korte pauze) : € 165 totale kosten
Bij 3 groepen (aansluitend of met korte pauze) : € 195 totale kosten  


Kosten van een van tevoren opgenomen persoonlijke video:
Vanaf € 150 voor 15 minuten.  

Kosten voorleesabonnement*:
Weekabonnement bestaande uit vijf voorleessessies: €100 ex. BTW
Driewekelijks abonnement bestaande uit vijftien voorleessessies €250 ex. BTW
*Als de hoofdvestiging een abonnement afneemt is dit geldig voor alle filialen.

NB: Een live en interactief bezoek duurt in principe 30 minuten een persoonlijke video duurt 15 minuten. In overleg met de schrijver kan dit eventueel langer zijn. Als een schrijver meerdere video’s maakt voor een school kan een combiprijs worden afgesproken, in overleg met de auteur. 

Als kosten om bepaalde redenen afwijken van bovenstaande dan overleggen we dit met u alvorens het contract wordt opgesteld.
Afhandeling
De boeking van een live bezoek of persoonlijke video gaat als volgt:
1: Kies een schrijver of illustrator die u wilt uitnodigen.
2: Vul het aanvraagformulier in. De aanvraag komt terecht bij De Schrijverscentrale.
3: Wij zetten de boeking in het systeem en nodigen de schrijver of illustrator uit. Bij akkoord ontvangen beide partijen een contract.
4: Dan is het tijd voor de voorbereiding. Neem contact op met de schrijver om de inhoud van het bezoek te bespreken. Op onze inspiratiepagina vindt u een handleiding om het onlinebezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.
5: Heeft u gekozen voor een live bezoek via de vergadertool van de Schrijverscentrale? Dan ontvangt u een aantal dagen van tevoren een link voor het bezoek via een online vergadertool. Heeft u gekozen voor de persoonlijke video? Dan ontvangt u een geheime link naar de video op YouTube. Na 5 werkdagen wordt deze video weer verwijderd.
6: Na afloop ontvangt u van ons een factuur. 

De boeking van een voorleesabonnement gaat als volgt:
1: Vul het aanvraagformulier in en kies voor een voorleesabonnement.
2: Kies een voorleesabonnement voor 1 week of voor 3 weken. De aanvraag komt terecht bij De Schrijverscentrale
3: Wij zetten de boeking in het systeem en sturen u de verbogen link naar de video’s die in uw abonnementsweek vallen.
4: U kunt de video’s op het afgesproken moment op uw website plaatsen en delen met uw leden.
5: Maandag 9:00 worden de video’s verwijderd.
6: In het geval van een driewekelijks abonnement ontvangt u de video’s voor de volgende week.
7:  Na afloop ontvangt u van ons een factuur. 
Enthousiast? Ook een schrijver op jouw scherm uitnodigen?
Schrijver aanvragen