Dit is een Startup
Schrijver aanvragen
Hoe het werkt
Overweegt u een schrijver of illustrator te boeken voor een online bezoek? Onze bemiddelaars zijn experts in de (jeugd)literatuur en denken mee over de keuze. Een online bezoek vraagt van de organisator en schrijver enige praktische voorbereiding. We helpen u hier natuurlijk graag bij.
Op je scherm
Een digitaal bezoek vraagt van de organisatie en schrijver enige praktische voorbereiding. We helpen u hier natuurlijk graag bij!

Live online bezoek
Er zijn tal van goede online vergadertools. Maakt u met uw leerlingen al gebruik van een videotool dan raden wij aan dat de auteur - indien mogelijk - daarbij aansluit. Dat is prettig voor uzelf en uw leerlingen, omdat iedereen weet hoe het werkt. Wij vragen dan van u om de schrijver te helpen om zich bij uw tool aan te sluiten.  

Heeft u geen vergadertool dan vinden de bezoeken plaats via de door De Schrijverscentrale gehanteerde app ZOOM. Deze tool is eenvoudig en gratis op uw computer, telefoon of tablet te installeren en is handzaam in gebruik.

De Schrijverscentrale kan op verzoek een meeting aanmaken en stuurt enkele dagen voorafgaand aan het bezoek de link van de meeting naar de auteur en organisator. De organisator verstuurt de link naar zijn leerlingen/publiek. Op het afgesproken moment kunnen organisatie en publiek via de link in de meeting komen.

Persoonlijke video
Als u een persoonlijke video boekt van een schrijver zal deze via YouTube aangeboden worden. De schrijver of De Schrijverscentrale plaatst de video op het eigen YouTube kanaal. De video wordt op unlisted gezet. Dit betekent dat de video niet openbaar gevonden kan worden. Alleen met een speciale link komt u bij de video. De link wordt naar de organisator gestuurd. Na 5 werkdagen wordt de video verwijderd.

Voorleesvideo’s
Een set voorleesvideo’s is samengesteld uit 10 filmpjes van verschillende schrijvers van literatuur. De video’s worden 2 maanden ter beschikking gesteld. Zo heeft u ruim de tijd om ze in uw les, programma of evenement in te plannen.

Schrijver op je scherm wereldwijd
Schrijver op je scherm wereldwijd is een vervolg op Schrijver op je scherm en een onderdeel van de vernieuwde financieringsregeling Schrijversbezoek wereldwijd van de Taalunie, in samenwerking met De Schrijverscentrale, het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen. Schrijver op je scherm wereldwijd laat Nederlandstalige verhalen nu ook buiten de taalgrenzen reizen. Scholen en universiteiten buiten Nederland en Vlaanderen met het vak Nederlands als Vreemde Taal kunnen hun programma verrijken met een online bezoek van een Nederlandse of Vlaamse schrijver of illustrator.
Kosten
Dankzij een stimuleringsbijdrage van het Letterenfonds voor het Schrijver op je scherm-aanbod kan De Schrijverscentrale de kosten voor u laag houden en tegelijkertijd de schrijvers hun reguliere tarief betalen. De speciale online-korting geldt voor boekingen tot 1 juli 2021. Bijkomend voordeel: er zijn geen reiskosten.

Kosten live digitaal bezoek (bij 30 min): 
Schooltarieven digitaal bezoek doelgroep basisschool en onderbouw VO (incl Schrijverscentrale-subsidie en de korting):
Bij 1 groep: € 210
Bij 2 groepen (aansluitend of met korte pauze) : € 240
Bij 3 groepen (aansluitend of met korte pauze) : € 270  

Voor overige (buitenschoolse)aanvragen worden de tarieven in overleg met de auteur vastgesteld, met € 220 als ondergrens bij 60 minuten.

Kosten van een van tevoren opgenomen persoonlijke video:
Vanaf € 250 voor 15 minuten (in overleg met de schrijver kan een langer filmpje worden opgenomen). Als een schrijver meerdere video’s maakt voor een school kan een combiprijs worden afgesproken, in overleg met de auteur.

Kosten voorleesvideo’s:
De voorleesfilmpjes (15 min) kunnen per set van 10 video’s worden besteld voor € 150. Bij afname van 3 sets (30 filmpjes) geldt een korting van € 50. De filmpjes zijn gedurende een periode van 2 maanden beschikbaar voor vertoning. 

Alle kosten zijn inclusief BTW. Als kosten om bepaalde redenen afwijken van bovenstaande tarieven dan overleggen we dat vooraf met u.
Afhandeling
De boeking van een live online bezoek of persoonlijke video gaat als volgt:
1: Kies een schrijver of illustrator die u wilt uitnodigen.
2: Vul het aanvraagformulier in.
3: De Schrijverscentrale neemt de aanvraag in behandeling en nodigt de schrijver uit. Bij akkoord ontvangen beide partijen een contract.
4: Dan is het tijd voor de voorbereiding. Neem contact op met de schrijver om de inhoud van het bezoek te bespreken. Op onze inspiratiepagina vindt u een handleiding om het onlinebezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.
5: Heeft u gekozen voor een live bezoek via de vergadertool van de Schrijverscentrale? Dan ontvangt u een aantal dagen van tevoren een link voor het bezoek via een online vergadertool. Heeft u gekozen voor de persoonlijke video? Dan ontvangt u een link naar de video op YouTube, die na 5 werkdagen weer wordt verwijderd.
6: Na afloop ontvangt u van ons een factuur. 

De boeking van een voorleesfilmpjes gaat als volgt:
1: Vul het aanvraagformulier in en kies voor een voorleesvideo's.
2: Kies hoeveel sets (van 10 filmpjes) u wilt en vul in vanaf welke periode u deze wilt vertonen.
3: De Schrijverscentrale neemt de aanvraag in behandeling en stuurt u op de afgesproken datum de link naar de video’s of neemt contact met u op.
4: U kunt de video’s op het afgesproken moment op uw website plaatsen en delen in uw (les)programma.
5: Op een afgesproken datum wordt de videolink verwijderd.
6: Na afloop ontvangt u van ons een factuur.
Enthousiast? Ook een schrijver op jouw scherm uitnodigen?
Schrijver aanvragen